Fortviler over falske annonser på Facebook

I en av annonsene på Facebook hevdes det at Petter Stordalen har investert i kryptovalutaen Bitcoin, og tjent seg rik på dette.

Ifølge artikkelen skal Petter Stordalen i et intervju med Fredrik Skavlan ha anbefalt å kjøpte bitcoin. Dette skal ha fått banker til å «skjelve», fordi de ikke vil at folk skal bruke pengene sine på noe som er mer lønnsomt enn banksparing.

Alt er selvfølgelig løgn, og jeg har selv rapportert både denne og mange andre lignenede annonser på Facebook. 

Dersom du følger lenken i artikkelen, havner du på et nettsted som driver med ren svindel og propaganda. Når det gjelder denne artikkelen, er en allerede slettet, sannsynligvis på grunn av mange rapporteringer.

Petter Stordalen er oppgitt over å bli misbrukt på denne måten, og sier følgende i et intervju til TV2:

– Jeg handler ikke i kryptovaluta. Jeg anbefaler ikke bitcoin. Dette er ren, skjær svindel!

– Det er ikke så stort problem for meg. Men det er et stort problem for alle de som tror jeg har anbefalt det, og kjøper det.

Den uendelige jakten på mer penger 

Redaktør Jan Inge Iversen

Dette er ikke den eneste grunnen til å være skeptisk mot aktører som Facebook og andre giganter i applikasjonsmarkedet, det stinker lange veier av disse kyniske drittsekkene, og de bidrar til en forsøpling i samfunnet som mangler sidestykker i historien.

Det er ikke bare den lunkne og passive holdningen overfor spredning av falske nyheter og reklame som er grunnlaget for mine kritiske argusøyne, men også «industriens» måte å både utvikle seg på og å ta ballegrep på samfunnet, irriterer meg noe jævlig.

Nå skal det også nevnes at dette selvfølgelig ikke fritar dem som faktisk står bak slike annonser og svindel, det er jo dem som er hovedansvarlig for innholdet tross alt.

Men legg merke til at dersom du legger ut et bilde eller en ytring av noe slag, som bryter med Facebooks egne politiske agenda med håpløse og dobbeltmoralske holdninger, blir du straks korrigert eller steng ute.

Da må man faktisk kunne forvente at de i det minste rydder opp i slike ting som dette, som i utgangspunktet burde være en smal sak å få til, med de ressurser de rår over.

Redder verden med teknologi

Men som med alt annet, finnes det jo like mange idioter som forfekter deres holdninger og som lar seg manipulere til å tro at dette er utvikling og store fremskritt for menneskeheten, og at teknologien deres redder verden.

Bare man har dubbeditter nok og oppdaterte vrangforestillinger om å måtte ha siste operativsystem på alle enhetene sine, så går verden så mye raskere fremover og utvikler seg i riktig retning, tror man.

Men nei, den redder faktisk ikke verden, tvert om, den bryter den ned sakte men sikkert og er bygget på en utrolig egoistisk og kynisk ideologi, som også bryter ned vårt samfunn og miljø på sikt, uten at noen skjønner bæra av hvorfor den gjør det. 

Må jeg kanskje minne om at det egentlig er politikerne sammen med blant annet olje -og bilindustrien som egentlig er årsaken i den globale sammenhengen, om man skal nevne ordet forurensning i retning av miljødebattens kjerne, nemlig miljøkatastrofe.

Nettopp fordi menneskeheten vil bedras, og at den som har penger og makt nok uansett har rett etter gammel kultur, får dette holde på i fred og ro i all uendelighet, uten å bli stoppet. Vi forkaster våre egne prinsipper og moral til fordel for naboens misunnelse, og vi forfekter dens eksistens for å skjule vår egen inhabilitet hva dømmekraft vedgår både miljø og menneskets videre utvikling.

Verdensmakten ligger hos industrien, ikke hos politikerne

Mange lurer nok på hvordan teknologiske dubeditter kan påvirke miljøet med å bli utdatert, og hvordan store makt-selskaper som for eksempel Apple, kan tillate seg å sende ut virus til sine kunder.

Det er en kjensgjerning at nettbrett og mobiltelefoner skiftes ut fortløpende i et alt for raskt tempo idag, og at de derfor blir enda mer miljøuvennlig enn det de i utgangspunktet hadde trengt å være når du kjøpte dem, for at industrien skal tjene mer penger og ta ut mer avkastning til eierne sine. Dette er nesten ren logikk idag, tross den ulogiske tenkningen som ligger i et større og mer kollektivt bilde.

Husk at disse enhetene ender opp på søppeldynger i fjerne u-land, der ting ikke alltid er helt på stell, og der barn og voksne ofte vasser til knærs i miljøfarlig avfall, for å utnytte de ressursene som ligger i avfallets gjenværende verdier. Dette er enheter som kunne ha vart i flere tiår, dersom industrien i samarbeid med samfunnet hadde lagt godviljen til for å både spare miljøet på jorden, og å tenke langsiktighet med tanke på et fremtidig forbedret økonomisk system. Det kan vi nemlig komme til å trenge etter hvert som det økonomiske systemet bryter mer og mer sammen.

Apple sender imidlertid ut virus til slike gamle telefoner og nettbrett i form av «oppdateringer», for å ødelegge dem slik at du må kaste dem og kjøpe nye. Dette gjør de i form av nye oppdateringer og oppgraderinger, som blir sendt til enhetene, men som de unnlater å varsle om at er inkompatible bakover i tid. Dette gjelder på andre større enheter også, men da gjennomført på andre måter.

For eksempel er det i lydbransjen et stort problem for øyeblikket, at Catalina ikke er kompatibelt med utstyr bakover i tid, og at ikke alle produsenter støtter Catalina, på samme tid.

Store investeringer i hundretusenkronersklassen legges ofte brakk i slike sammenhenger, og bidrar selvfølgelig til økt press i markedet, og dermed til større inflasjon på sikt.

Og man kan også spørre seg om oppdateringer av både applikasjoner og operativsystemer egentlig er så nødvendige som produsentene vil ha det til, for når sant skal sies er det oftest bare omrokkeringer og fargejusteringer som gjøres, etter en nøye salgs-analyse som betrakter det hele fra psykologiens verste side. Vi er nemlig bygget slik at vi lettere lar oss påvirke av endringer og nyheter. Og at farger, design og andre nyanser påvirker oss til å ta ukritiske og dårlige beslutninger, når det gjelder kjøp av applikasjoner og oppgraderinger i så måte.

Feigheten rår hos politikere

Politikerne sover som vanlig, og er heller ikke interessert i å vekke hverandre, i fare for å miste både makt og respekt fra markedes største aktører. De er tross alt avhengig av industriens penger og medgjørlighet, for å få kabalen til å gå opp i sitt politiske rot.

De er også livredde for å legge seg ut med store og mektige nasjoner som USA, Kina og Russland, ikke minst på grunn av de konsekvensene dette vil kunne ha for Norge på sikt, når det gjelder internasjonalt samarbeid.

I tillegg er politikerne veldig opptatt av sine egne politiske karrierer i internasjonale farvann, og ønsker således ikke å forkludre egne muligheter i internasjonale posisjoner, som kjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.