Frode Berg benådet

Den spion-dømte nordmannen som har sittet i fengsel i to år i Russland er nå satt fri og befinner seg i Litauen, ifølge kilder Team Mikroskop har snakket med.

– Vi er glade for at Frode Berg nå kommer hjem til Norge som en fri mann. Jeg vil takke litauiske myndigheter for samarbeidet og for den innsatsen de har gjort for å få Berg fri, sier statsminister Erna Solberg til VG i et intervju, før det blir kjent at Norge har betalt enorme summer til Litauen som kompensasjon for dette.

– Tiden i fengsel har vært en stor belastning for Frode Berg og hans nærmeste. Vi er glade for at han nå kan gjenforenes med sin familie. Vi har arbeidet systematisk for å få Frode Berg hjem helt fra han ble arrestert, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en pressemelding.

Sjef for Etterretningstjenesten Morten Haga Lunde sier til NTB at det er svært gledelig at Frode Berg og hans familie nå kan gjenforenes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.