Er NAV-saken egentlig et justismord?

Hvis disse sakene gjelder arbeidsavklaringspenger har Nav handlet korrekt ifølge norsk lov og deres retningslinjer, som blir kommunisert til mottagerne, så langt jeg kan se.

«Problemet» er imidlertid EØS og Norges servile holdning overfor EU og deres krav overfor oss.

Jeg vil imidlertid bruke en polsk sjåfør, på norsk kontrakt, boende med familie i Polen, som et konkret eksempel for min konklusjon.

Polakken havnet I en trafikkulykke, og måtte amputere foten.
Forferdelig trist, men heldigvis for ham jobbet han i Norge. Her ble han satt på arbeidsavklaringspenger, i påvente av uføretrygd.

Men hvorfor skulle han egentlig ha rettigheter i henhold til trygdekassen i Norge?

Svaret er EU’s krav om at alle som jobber i Norge, også har krav på våre velferdsgoder.
Ingen krav om boplikt eller annen type tilhørighet, som for eksempel at familien også bor i Norge, alle skal ha samme krav!

Polakken reiste til Polen før selve avklaringen med AAP, som følge av benbruddet og at mannen savnet sin familie.

Dette er også poenget: Hans tilhørighet var i Polen, med familie, bosted og fritid. Selv om han skattet til Norge burde han ikke ha full tilgang til velferdsgodene, etter min mening. Så lenge det tar såpass lang tid for ett individ å jobbe opp et overskudd, og ikke bare noen få år med arbeid mens man i friperiodene lever i et annet land, bør dette innskrenkes etter mitt syn.
Våre foreldre har betalt skatt i åresvis, og både de og vi har tilhørighet til Norge. Det vil si at pengene våre sirkulerer i norsk økonomi og dermed ikke i andre nasjoner.

Skal man åpne opp for at alle skal få norske velferdsgoder, blir statskassen fort tom.

Hva skal kommende generasjoner da leve av?

I klimaspørsmålet er det populært å bruke kommende generasjoner som et poeng. Når skal man begynne å tenke på at økonomien vår faktisk angår dem, også?

Den norske velferdsstaten er basert på at alle norske borgere betaler etter evne, og mottar etter behov. Vi er nå 5 millioner i Norge, da sier det seg selv at om man får ansvar for borgere fra andre land, da blir det mindre igjen til de norske borgerne. Samtidig med at det kommer mindre inn i kassen, går det stadig mer ut.

Eksempler på nettopp dette er at østeuropeere mottar sykepenger mens de jobber her hjemme i Norge, samtidig som de bor i sitt hjemland. Der har konene deres fått tilsendt barnetillegg og andre goder tiltenkt norske foreldre i Norge, slik jeg ser det.

Misforholdet er tydelig, de får norske satser sendt til et land der disse pengene tilsvarer mye mer enn en vanlig månedslønn. Norske mottagere kan ikke leve av slike satser, mens i andre land der disse pengene er mye mer verdt, kan man leve av dette som hovedinntekt.

Problemet i mine øyne, er at de ikke bidrar til hverken skatteinntekter eller pengesirkulasjonen i Norge.

Alt dette er konstruert, og krevd av EU, slik jeg ser det.

Det verste er at vi har norske politikere på Stortinget som ikke har ryggrad nok til å si at dette ikke er greit, og å protestere.

Så: tenk selv, gjør deg opp din mening, still spørsmål og forlang svar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.