Høyre-politiker vil innføre dødsstraff for pedofile

Hva ville effekten av en dødsdom være? Ville den virke mer avskrekkende og preventiv? Nei, den ville bare sørget for at flere pedofile blir enda mer innesluttet og enda mer forsiktig i sine ugjerninger, og det er i grunnen motsatt effekt. Dessuten ønsker vi ikke å synke ned på samme nivå som drapsmenn og overgripere befinner seg på, nettopp derfor har vi et rettssystem som bygger på rettferd og moralske prinsipper, uten dødsdom.

Redaktør Jan Inge Iversen

Nei, vi vil ikke innføre dødsstraff i Norge, ikke for noe! Vi vil heller idømme prinsipielle dommer med strengere straffeutmålinger, noe som sikkert ligger litt for høyt for Høyre å forstå. Samtidig må det settes mer ressurser inn på forskning rundt problematikken, og ikke minst må man bli flinkere til å gå ut med faglig informasjon til alle berørte, samt vurdere straffutmålinger utifra en mer reell skala.
Å innføre dødsstraff i Norge ville være å gå mange skritt tilbake i utviklingen vår, og er slett ikke løsningen på problemstillingen på sikt.

Vi ønsker å finne løsninger som kan føre til færre overgrep i utgangspunktet, ikke nødvendigvis strengere straffer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.