Myndighetenes sultne statskasse

Regjeringen ønsker å endre passloven og øke gebyrene for pass, da de mener politiet bruker mer penger og ressurser på utstedelser av pass idag, kontra tidligere.

Proposisjonen inneholder forslag til oppjustering av de lovfestede gebyrene for pass fra 1. januar 2020. For pass til personer over 16 år foreslås gebyret endret fra 450 til 570 kroner. For pass til personer under 16 år foreslås gebyret endret fra 270 til 342 kroner. Endringsforslagene har sin bakgrunn i at politiets utgifter til passutstedelse har økt vesentlig som følge av nødvendige tiltak for å styrke sikkerheten i utstedelsesprosessen. I 2020 vil utgiftene øke ytterligere. De gjeldende passgebyrene har stått uendret siden 2008, og reflekterer ikke dagens kostnadsnivå, går det frem på deres egen nettside, regjeringen.no.

Altså, det vil med andre ord si at myndighetene bare helt sånn plutselig har fått det for seg at prisen er for lav for utstedelser av pass, og at staten derfor må tjene inn det tapte i form av økte avgifter, som delvis skyldes indeksreguleringer og dårlig administrering hos politiet.

Men stopp en halv, er det ikke strengt tatt pensjonistene og de uføre som er de egentlige ofrene i kampen om indeksen og de øvrige reguleringer? Kom ikke her å si at man har holdt nivået deres oppe på et akseptabelt nivå?

Og siden vi allerede er inne på det, det er vel strengt tatt pensjonistene og de uføre som blir straffet i dette anliggende også, i grunn?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.